Zelfstandig klimmen

Heb je reeds de nodige zelfstandige klimervaring en weet je hoe je veilig kan zekeren en hoe je een teruggestoken acht-knoop legt, dan ben je welkom om in Bjoeks te komen klimmen. Zelfstandig klimmen in Bjoeks gebeurt op eigen risico.

Bjoeks adviseert een basiscursus als start van je klimcarrière. Zo'n cursus kun je volgen in Bjoeks, bij de NKBV, de ACLO of in een andere klimhal. 'Een keertje' een introductieles gevolgd hebben of 'een dagje klimmen in de Ardennen' bijvoorbeeld geldt niet als basiscursus en is niet voldoende om zelfstandig te mogen klimmen.

In alle gevallen geldt dat, wanneer wij vinden dat je een gevaar bent voor jezelf of voor andere klimmers, je moet stoppen met klimmen. Wees dus kritisch over je eigen klimervaring.

Heb je weinig of geen klimervaring en wil je een keer klimmen, dan kan dat onder begeleiding van een instructeur in een losse introductieles, een kinderfeestje of met een schoolklas.

Klimmen kun je op heel veel plaatsen leren en behalve kennis is het vooral (recente) ervaring die telt voor de veiligheid. Belangrijk voor ons is of je beseft wat je doet en of je bewust bent van de risico's. De eerste keer dat je komt klimmen vragen we dan ook door naar je exacte klimervaring. Jeugd mag in Bjoeks alleen zelfstandig klimmen vanaf 12 jaar. Ben je jonger dan moet er een volwassene ofwel bij zijn, ofwel uitdrukkelijk toestemming hebben gegeven.

Op zoek naar een klimmaatje?

Ben je een zelfstandige klimmer maar heb je geen (vaste) klimpartner? Via onze website kun je op zoek naar een klimpartner. Ook kun je je naam en telefoonnummer doorgeven aan Bjoeks. Wij voegen je dan toe aan onze klimmaatjes WhatsApp-groep.